Om oss

Bli kjent med

Lerøy Mat

Med vår sentrale plassering i kjelleren på Galleriet, kan vi lett betraktes som sentrumsbefolkingens utvidede spiskammers og forrådslager!

Her finner du hylle på hylle med alt du trenger av husholdningsvarer, og det lekreste fisketorg med fersk fisk fra striler og trålere, røde majestetiske hummer, sild og ramsalte eventyr. Hos Lerøy Mat er smilende bakeri-tøser som steker bergenske skillingsboller, kaker og hvetebrød, og bakeriavdelingen er et sted hvor nesen riktig kan vibrere! Og slik kan vi fortsette å beskrive våre avdelinger; proppfulle av bergenske spesialiteter, eksotiske kolonialvarer, okser og hjort, drueklaser, rødkål, og en saftig tredimensjonal verden av frukt, stabler av knasende friskheter fra grønnsaksåkrene, te fra orienten, tilbud fra leverandørene, tyttebær fra lyngen, sauser fra himmelen, epler fra Hardanger, ost fra små franske landsbyer eller blinde kuer og 28 sennepstyper, 43 ulike knekkebrød, 11 forskjellige typer peanøttsmør, samt 24 varianter av honning! Og selvsagt klesklyper, tørkesnorer, valgets herlige kvaler, krukker og flasker med vakre spennende etiketter, smak og behag og vanlig kaviar og eksklusiv russisk perfekt til løk og rømme. For å nevne bittelitt.

Vår betjening er selvsagt folk med yrkesstolthet, feinschmeckersans, kjøkkenforklær og fagutdanning. De er genuint interessert, og sånne som rett og slett elsker å snakke om mat, råvarer og moden ost.

Vi er stolte av butikken vår – ditt utvidede spiskammers og forrådslager!

Vi skryter masse, vi er jo bergensk, men det er faktisk sant. Gu ko gó vi é!

Åpningstider

Mandag – Fredag 07.30 – 21.00  //  Lørdag 09.00 – 18.00